Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Clatite La Cuptor Cu Gem De Caise

Ingrediente
(pentru 4 persoane): 80 g faina, 200 ml lapte, 2 oua + un galbenus, un varf de cutit de sare, un varf de cutit de zahar, unt pentru prajit

Preparare
Se amesteca faina cernuta cu sarea si zaharul. Se face o adancitura in mijloc. Se sparg ouale in ea. Se adauga galbenusul. Se incorporeaza incet-incet in faina, pornind de la mijloc catre exteriorul castronului. Cand aluatul e omogen, se varsa incetisor laptele, amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei vreme de 10 minute. In timpul acesta, se prajeste usor, fara pic de grasime, intr-un vas de teflon, migdalele taiate. Se pune gemul sau dulceata de caise sa se infierbante pe foc mijlociu, apoi se amesteca cu romul. Se impatureste gemul in doua. Se prajesc opt clatite in unt fierbinte. Se unge fiecare clatita in parte cu putin gem cu rom si se presara deasupra cateva migdale prajite. Iar se impaturesc in patru pentru a forma un cornet. Se aseaza clatitele intr-un vas de portelan sau de yena, cu varful orientat catre mijloc si se porneste cuptorul. Se amesteca frisca batuta cu frisca lichida. Se toarna peste clatite. Se pune restul (cealalta jumatate) de gem de caise si de migdale peste clatite. Se baga vasul la cuptor vreme de zece minute.

Servire
Se servesc imediat

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Clatite

Clatite Cu Gem De Prune
Clatite Americane
Clatite Nemtesti De Mere
Clatite Cu Urda
Clatite Olandeze
Clatite Cu Nuci Si Frisca
Clatite
Clatite Cu Umplutura De Spanac
Clatite Cu Fructe
Pancake
Clatite La Cuptor Cu Gem De Caise
Clatite Cu Brinza De Vaci Si Lapte
Clatite Cu Brinza De Vaci
Clatita Cacao
Clatite Cu Nuca Si Frisca
Clatite Cu Iaurt
Clatite Cu Dulceata
 

Top Retete Culinare