Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Clatite

Ingrediente
1 ceasca de faina, 2 oua, 1 pahar cu lapte, un praf de sare, 2 lingurite de zahar, 2 lingurite de unt sau ulei, dulceata sau gem, 1 lingura de unt topit pentru uns tigaia

Preparare
Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pina se desfac toate cocoloasele; se mai adauga 2 lingurite de unt topit, amestecind intr-una. Compozitia trebuie sa fie ca o smintina subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte, pe foc potrivit. Se unge tigaia cu unt, se toarna o lingura plina de compozitie, miscind repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folsind un cutit lat. Se fac pe rind toate clatitele, punindu-le intr-o farfurie una peste alta. Din cind in cind se amesteca compozitia din castron , ca sa nu ramina prea groasa la fund; in acest caz se poate subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri si din 2 oua se pot obtine la o tigaie mijlocie pina la 20 de bucati. Cind toate sint gata, se umplu pe rand cu gem sau cu dulceata, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul. Se asaza intr-o forma si se dau citeva minute la cuptor, acoperite, sa se infierbinte.

Servire
Inainte de a se servi se presara cu zahar praf

Durata
15 min

 

Alte Retete din categoria Clatite

Clatite Olandeze
Clatite Cu Brinza De Vaci
Clatite Americane
Clatite Cu Dulceata
Clatite Cu Nuca Si Frisca
Clatite Cu Nuci Si Frisca
Clatite Cu Iaurt
Clatite Cu Gem De Prune
Clatite
Clatite La Cuptor Cu Gem De Caise
Clatite Nemtesti De Mere
Clatita Cacao
Clatite Cu Umplutura De Spanac
Clatite Cu Fructe
Clatite Cu Brinza De Vaci Si Lapte
Pancake
Clatite Cu Urda
 

Top Retete Culinare