Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Budinca De Gris Cu Zahar Ars

Ingrediente
1 litru lapte, 1 ceasca gris, 9-10 linguri zahar, 2 oua, 50 gr. unt, coaja de lamiie

Preparare
Se fierbe in clocote laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamiie, se adauga grisul in ploaie, amestecind tot timpul cu telul. Cind grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se adauga untul, galbenusurile si albusurile batute spuma. Separat, se ia o cratita mica in care se pune restul de zahar si se arde pe foc. Cind zaharul s-a rumenit si curge, se ia cratita de pe foc si se rasuceste in asa fel, incit zaharul sa imbrace peretii si fundul cratitei. Se lasa sa se raceasca, se toarna grisul, se asaza cratita intr-un vas mai mare cu apa clocotita, fie pe foc, fie in cuptor, unde ramine descoperita ca sa se rumeneasca budinca. Dupa 1 ora se scoate, se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Budinci

Budinca De Crema
Budinca De Lamiie
Budinca De Gris
Budinca Din Macaroane Cu Lapte
Budinca De Orez Cu Lamiie Si Vanilie
Budincute De Ciocolata
Spaghete Gratinate
Budinca De Taitei Cu Dulceata De Visine
Budinca Diplomat
Budinca De Nuci
Budinca De Clatite Cu Smintina
Budinca De Mere Si Dulceata
Desert La Pahar
Budinca De Cozonac
Budinca De Clatite Cu Carne
Budinca De Gris Cu Lapte Si Mere
Budinca "curcubeu"
Fursecuri Cu Vin Rosu
Budinca De Fructe
Budinca De Piscoturi
 

Top Retete Culinare