Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Budinca De Gris Cu Zahar Ars

Ingrediente
1 litru lapte, 1 ceasca gris, 9-10 linguri zahar, 2 oua, 50 gr. unt, coaja de lamiie

Preparare
Se fierbe in clocote laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamiie, se adauga grisul in ploaie, amestecind tot timpul cu telul. Cind grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se adauga untul, galbenusurile si albusurile batute spuma. Separat, se ia o cratita mica in care se pune restul de zahar si se arde pe foc. Cind zaharul s-a rumenit si curge, se ia cratita de pe foc si se rasuceste in asa fel, incit zaharul sa imbrace peretii si fundul cratitei. Se lasa sa se raceasca, se toarna grisul, se asaza cratita intr-un vas mai mare cu apa clocotita, fie pe foc, fie in cuptor, unde ramine descoperita ca sa se rumeneasca budinca. Dupa 1 ora se scoate, se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Budinci

Orez Cu Lapte Si Dulceata
Budinca Dulce De Dovleac
Budinca De Orez Cu Frisca Si Capsuni
Budinca De Orez Cu Dulceata
Budinca De Visine Cu Vanilie
Orez Cu Lapte
Fursecuri Cu Vin Rosu
Budinca De Albus
Budinca De Crema
Budinca De Gris Cu Alune
Budinca De Vin Ornata Cu Frisca
Gris Cu Lapte Cu Caramel
Budincute De Ciocolata
Ghetar De Bezea
Galuste Cu Caise
Budinca Cu Branza Dulce Si Paste Fainoase
Budinca Cu Brinza De Vaca Si Smintina
Budinca De Nuci
Budinca De Orez
Parfait Cu Visine
 

Top Retete Culinare