Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Budinca De Gris Cu Zahar Ars

Ingrediente
1 litru lapte, 1 ceasca gris, 9-10 linguri zahar, 2 oua, 50 gr. unt, coaja de lamiie

Preparare
Se fierbe in clocote laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamiie, se adauga grisul in ploaie, amestecind tot timpul cu telul. Cind grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se adauga untul, galbenusurile si albusurile batute spuma. Separat, se ia o cratita mica in care se pune restul de zahar si se arde pe foc. Cind zaharul s-a rumenit si curge, se ia cratita de pe foc si se rasuceste in asa fel, incit zaharul sa imbrace peretii si fundul cratitei. Se lasa sa se raceasca, se toarna grisul, se asaza cratita intr-un vas mai mare cu apa clocotita, fie pe foc, fie in cuptor, unde ramine descoperita ca sa se rumeneasca budinca. Dupa 1 ora se scoate, se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Budinci

Clafoutis De Cirese
Budinca De Chifle Cu Mere
Budinca De Macaroane Fiarta Pe Baie De Apa
Budinca De Piine Cu Mere
Budinca Fina De Lamiie
Budinca Falsa De Conopida
Budincute De Ciocolata
Budinca De Nuci Si Migdale
Budinca De Orez Cu Vin Si Scortisoara
Cremes Cu Biscuiti
Parfait Cu Visine
Budinca De Gris Cu Miere
Budinca De Gris Cu Fructe
Budinca De Gris Cu Zahar Ars
Budinca De Lamiie Cu Zahar Ars
Ghetar De Bezea
Budinca De Taitei Cu Dulceata De Visine
Budinca De Gris Cu Mere
Pere Dungate Cu Budinca De Gris
Budinca De Orez Cu Stafide
 

Top Retete Culinare