Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Aluat Frantuzesc Pripit

Ingrediente
500 gr. de faina, 300 gr. unt proaspat sau margarina, 1 ou, 4/5 pahar de apa, 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zeama de lamiie sau otet

Preparare
Pe scindura de aluat se cerne faina, se pune peste ea unt rece taiat in prealabil in bucatele mici si se toaca marunt cu cutitul. Dupa aceea, in faina amestecata cu unt se face o adincitura in care se toarna apa putin sarata, se adauga un ou, zeama de lamiie sau otet si se framinta. Se aduna aluatul in forma de minge, se acopera cu un servet si se da 30-40 minute la rece. Dupa aceea, se intinde si se intrebuinteaza pentru brinzoaice, pateuri, prajituri de casa.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Aluat De Placinta Romaneasca
Aluat De Taitei
Strudel Cu Branza De Vaca
Covrigei Englezesti
Aluat De Tarte
Paine De Albus
Mucenici Muntenesti
Foi Pentru Prajitura
Aluat Frantuzesc Pripit
Aluat Placinta Post
Aluat Fraged
Poale-n Brau
Scovergi
Aluat Din Unt Si Smantana
Blat De Tarta
Baclava De Anul Nou
Piine Impletita
Aluat Pentru Brinzoaice
Aluat De Tarte Cu Vanilie
Nan – Piine Din India
 

Top Retete Culinare