Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Aluat Frantuzesc Pripit

Ingrediente
500 gr. de faina, 300 gr. unt proaspat sau margarina, 1 ou, 4/5 pahar de apa, 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zeama de lamiie sau otet

Preparare
Pe scindura de aluat se cerne faina, se pune peste ea unt rece taiat in prealabil in bucatele mici si se toaca marunt cu cutitul. Dupa aceea, in faina amestecata cu unt se face o adincitura in care se toarna apa putin sarata, se adauga un ou, zeama de lamiie sau otet si se framinta. Se aduna aluatul in forma de minge, se acopera cu un servet si se da 30-40 minute la rece. Dupa aceea, se intinde si se intrebuinteaza pentru brinzoaice, pateuri, prajituri de casa.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Aluat Pentru Cornulete
Paine De Albus
Aluat De Tarte Cu Vanilie
Strudel Cu Branza De Vaca
Aluat Pentru Brinzoaice
Aluat De Placinta Romaneasca
Aluat Placinta Post
Aluat Frantuzesc
Covrigei Englezesti
Cornulete "minune"
Blat De Tarta
Aluat Fraged
Scovergi
Aluat Frantuzesc Pripit
Painici Pentru Micul Dejun
Baclava De Anul Nou
Blat De Tort
Foi Pentru Prajitura
Foi De Placinta (strudel)
Scones Cu Cascaval
 

Top Retete Culinare