Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Croissant

Ingrediente
15 gr. drojdie, 250 ml lapte, 2 linguri unt topit (sau margarina), 1 lingurita sare, 3 linguri zahar, 420 gr. faina, 150 gr. unt (sau margarina) Pentru uns: 1 ou

Preparare
Drojdia se dizolva in laptele rece, se adauga untul topit, sarea si zaharul. Se amesteca cu aproape toata faina (se lasa putin pentru pus pe planseta) si se framinta aluatul. Se acopera cu folie de plastic sau aluminiu si se pune la rece, sa creasca, circa 5 ore. Se taie untul cit este rece, in felii subtiri, si se lasa pina la temperatura camerei (circa 18 grade C). Se pune aluatul pe o planseta presarata cu faina si se framinta din nou. Se intinde aluatul pe planseta cu faina, sub forma de dreptunghi, circa 25 X 40 cm. Se pune untul sau margarina taiata pe jumatate din aluat, dar nu pina la margine. Se indoaie marginile aluatului peste margarina dupa care se aduce a doua jumatate de aluat peste partea cu margarina. Se string putin marginile si se invirte aluatul 45 grade. Se intinde aluatul din nou pina cind are grosimea de 1 cm. Se da faina de pe aluat la o parte si se impatureste aluatul in trei parti. Aluatul se intoarce 45 grade si se continua cu intinsul aluatului si impaturitul inca de doua ori. Aluatul se acopera cu folie de plastic sau aluminiu si se lasa in frigider sa se odihneasca, 10-15 minute. Se intinde aluatul sub forma de dreptunghi, circa 30 X 50 cm. Aluatul se imparte in doua pe lungime si se taie 9 triunghiuri din fiecare parte. Se ruleaza triunghiurile incepind cu baza, iar virful sa ajunga sub croissant. Se acopera cornurile cu un prosop si se lasa la crescut, circa ¾ ora. Se ung cu ou batut putin, se coc la 250 grade C, 8 – 10 minute.

Durata
6 h15 min

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Baclava De Anul Nou
Piine Impletita
Aluat Cu Morcovi
Aluat Frantuzesc
Nan – Piine Din India
Foi De Placinta (strudel)
Aluat De Taitei
Piinea Episcopului
Aluat Placinta Post
Paine De Albus
Blat De Tort
Aluat Din Unt Si Smantana
Covrigei Englezesti
Aluat Fraged
Blat De Tarta
Cornulete "minune"
Aluat Pentru Brinzoaice
Aluat De Placinta Romaneasca
Foi Pentru Prajitura
Aluat De Tarte Cu Vanilie
 

Top Retete Culinare