Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Pogaci

Ingrediente
500 g faina, 500 g jumari, 30 g drojdie, 2 galbenusuri, 100 g smantana, 1/2 lingurita sare (daca jumarile sunt nesarate), 2 linguri rom, 1 ou, 100 g cascaval sau chimen, unt pentru uns tava

Preparare
Se amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sarea, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat. Se framanta bine pe planseta, se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu un pahar a carui gura e trecuta mereu prin faina ca sa nu se lipeasca aluatul. Rondelele se curata de surplusul de faina cu o pana, apoi se aseaza in tava unsa cu unt, se ung cu ou si se presara cu cascaval sau chimen. Se coc la foc potrivit.

Servire
Pogacelele se servesc fierbinti ca gustare.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Aluat Pentru Cornulete
Foi De Placinta (strudel)
Scones Cu Cascaval
Aluat Frantuzesc
Aluat Frantuzesc Pripit
Foi Pentru Prajitura
Aluat Cu Morcovi
Pogaci
Croissant
Painici Pentru Micul Dejun
Scovergi
Nan – Piine Din India
Aluat De Tarte
Aluat De Placinta Romaneasca
Cornulete "minune"
Aluat Din Unt Si Smantana
Aluat Pentru Brinzoaice
Aluat Fraged
Aluat Placinta Post
Blat De Tarta
 

Top Retete Culinare