Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Piine Impletita

Ingrediente
25 gr. drojdie, 2,5 dl lapte slab sau apa, 1 lingurita sare, 1/2 lingura zahar, 1 ou, 2 linguri ulei, 7-8 dl (420-480 gr) faina; pentru uns: ou, seminte susan

Preparare
Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade C), se adauga oul, uleiul, sarea, zaharul si restul de apa/ lapte. Faina se adauga cite putin si se framinta aluatul pina se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute. Se pune aluatul pe planseta, se framinta putin, cu putina faina pe planseta sa nu se lipeasca aluatul. Se taie 1/3 din aluat. Fiecare bucata de aluat se imparte in trei parti si se intind rulouri cam de 30 cm fiecare. Cele trei rulouri mai groase se impletesc. Se incepe din mijloc. Aluatul astfel impletit se pune pe hirtie pergament pe tava de aragaz si se aplatizeaza putin. Se impletesc si celelate rulouri mai subtiri si se aseaza peste celelate trei. Se aplatizeaza putin. Se lasa piinea impletita sa creasca 20 minute. Se unge cu ou si se presara seminte de susan deasupra. Se coace la 200 grade C timp de 35-40 minute.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Strudel Cu Branza De Vaca
Piinea Episcopului
Aluat Frantuzesc
Croissant
Poale-n Brau
Aluat Frantuzesc Pripit
Blat De Tort
Painici Pentru Micul Dejun
Aluat Cu Morcovi
Nan – Piine Din India
Aluat Pentru Cornulete
Aluat Din Unt Si Smantana
Scovergi
Aluat De Tarte Cu Vanilie
Aluat Fraged
Cornulete "minune"
Aluat De Placinta Romaneasca
Aluat Din Branza De Vaci
Blat De Tarta
Aluat Placinta Post
 

Top Retete Culinare