Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Covrigei Englezesti

Ingrediente
40 gr. drojdie, 3-4 linguri de lapte caldut, 500 gr. faina, 250 gr. de unt proaspat, 500 gr. zahar, un praf de sare, putina coaja rasa de lamaie, putina scortisoara, unt, migdale pisate

Preparare
Se inmoaie 40 gr. drojdie cu 3-4 linguri de lapte caldut. Se cerne 500 gr. faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune plamadeala, 250 gr. de unt proaspat, moale, 500 gr. zahar, un praf de sare, putina coaja rasa de lamaie. Se framanta bine, se pune la cald sa creasca. Se fac din aluat covrigei rotunzi. Se presara masa unde se lucreaza covrigeii cu faina amestecata cu putina scortisoara. Se coc la foc bun. Cand sunt aproape gata, se ung cu unt, si se presara zahar si migdale pisate.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Piinea Episcopului
Aluat De Placinta Romaneasca
Blat De Tarta
Mucenici Muntenesti
Aluat De Taitei
Scovergi
Aluat Frantuzesc Pripit
Blat De Tort
Painici Pentru Micul Dejun
Aluat Din Unt Si Smantana
Pogaci
Aluat De Tarte
Aluat Placinta Post
Scones Cu Cascaval
Foi De Placinta (strudel)
Baclava De Anul Nou
Cornulete "minune"
Strudel Cu Branza De Vaca
Aluat Frantuzesc
Paine De Albus
 

Top Retete Culinare