Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Painici Pentru Micul Dejun

Ingrediente
45 g zahar, 30 g drojdie proaspata, 300 ml lapte caldut, 2 oua, 120 ml ulei, 550-600 g faina + faina de pe planseta, sare dupa gust ~ 2 lingurite, 1 galbenus, putin cascaval ras

Preparare
Zaharul, drojdia si putin lapte se pun la dospit 20 min. Faina se pune intr-un castron si se face o groapa la mijloc. Se toarna compozitia de drojdie apoi restul ingredientelor si se amesteca cu ajutorul mixerului. Se lasa intr-un loc la cald, acoperit pina aluatul isi dubleaza volumul. Se pregateste o tava cu hartie de copt si se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se bate galbenusul cu o lingura de apa rece. Cu mainile unse cu putin ulei se iau din aluat bucati potrivit de mari care se pun in tava. Se ung cu galbenusul, presara putin cascaval ras si se pun la cuptor 15-20 min pina sunt coapte. Se lasa distanta intre ele in tava caci vor creste.

Servire
Se servesc la micul dejun alaturi de o cana de lapte.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Aluat Frantuzesc
Cornulete "minune"
Aluat Frantuzesc Pripit
Blat De Tarta
Aluat De Tarte
Foi Pentru Prajitura
Aluat De Placinta Romaneasca
Aluat Fraged
Aluat Cu Morcovi
Aluat Pentru Brinzoaice
Aluat De Taitei
Aluat Din Branza De Vaci
Piine Impletita
Mucenici Muntenesti
Croissant
Covrigei Englezesti
Pogaci
Aluat Din Unt Si Smantana
Aluat Pentru Cornulete
Aluat De Tarte Cu Vanilie
 

Top Retete Culinare