Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Blat De Tort

Ingrediente
4 oua, 8 linguri zahar, 100 ml apa, 6 linguri faina, 50 ml ulei, 2 pliculete zahar vanilat

Preparare
Se pune la fiert intr-un vas zaharul si apa, doar pana se dizolva tot zaharul. Se separa albusul de galbenuse. Albusele se bat cu mixerul, cand spuma e tare se adauga siropul de zahar fierbinte, in suvoi, batand in continuare cu mixerul. Spuma isi va dubla volumul. Se adauga galbenusele si uleiul. In continuare se amesteca usor, aerat, cu o lingura, adaugand faina cernuta in ploaie. Amestecul se toarna intr-un vas de yena sau plastic special pentru microunde, tapetat doar pe fund cu hartie unsa cu ulei. Se da la cuptorul cu microunde, 10 min. la putere maxima, fara capac. Reteta poate fi adaptata pentru orice tip de blat:

Servire
Blatul obtinut se taie in 2 sau 3 felii, se poate umple cu orice fel de crema.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Baclava De Anul Nou
Aluat Pentru Brinzoaice
Strudel Cu Branza De Vaca
Cornulete "minune"
Aluat Fraged
Poale-n Brau
Aluat Cu Morcovi
Mucenici Muntenesti
Aluat Frantuzesc Pripit
Scones Cu Cascaval
Aluat De Taitei
Painici Pentru Micul Dejun
Blat De Tort
Scovergi
Aluat Din Branza De Vaci
Aluat Din Unt Si Smantana
Nan – Piine Din India
Aluat Frantuzesc
Covrigei Englezesti
Blat De Tarta
 

Top Retete Culinare