Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Blat De Tort

Ingrediente
4 oua, 8 linguri zahar, 100 ml apa, 6 linguri faina, 50 ml ulei, 2 pliculete zahar vanilat

Preparare
Se pune la fiert intr-un vas zaharul si apa, doar pana se dizolva tot zaharul. Se separa albusul de galbenuse. Albusele se bat cu mixerul, cand spuma e tare se adauga siropul de zahar fierbinte, in suvoi, batand in continuare cu mixerul. Spuma isi va dubla volumul. Se adauga galbenusele si uleiul. In continuare se amesteca usor, aerat, cu o lingura, adaugand faina cernuta in ploaie. Amestecul se toarna intr-un vas de yena sau plastic special pentru microunde, tapetat doar pe fund cu hartie unsa cu ulei. Se da la cuptorul cu microunde, 10 min. la putere maxima, fara capac. Reteta poate fi adaptata pentru orice tip de blat:

Servire
Blatul obtinut se taie in 2 sau 3 felii, se poate umple cu orice fel de crema.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Piine Impletita
Aluat Placinta Post
Painici Pentru Micul Dejun
Aluat Cu Morcovi
Aluat Frantuzesc
Aluat De Placinta Romaneasca
Mucenici Muntenesti
Cornulete "minune"
Covrigei Englezesti
Piinea Episcopului
Foi De Placinta (strudel)
Nan – Piine Din India
Aluat De Tarte
Aluat Pentru Brinzoaice
Blat De Tarta
Foi Pentru Prajitura
Poale-n Brau
Aluat De Taitei
Aluat Din Branza De Vaci
Croissant
 

Top Retete Culinare