Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Blat De Tort

Ingrediente
4 oua, 8 linguri zahar, 100 ml apa, 6 linguri faina, 50 ml ulei, 2 pliculete zahar vanilat

Preparare
Se pune la fiert intr-un vas zaharul si apa, doar pana se dizolva tot zaharul. Se separa albusul de galbenuse. Albusele se bat cu mixerul, cand spuma e tare se adauga siropul de zahar fierbinte, in suvoi, batand in continuare cu mixerul. Spuma isi va dubla volumul. Se adauga galbenusele si uleiul. In continuare se amesteca usor, aerat, cu o lingura, adaugand faina cernuta in ploaie. Amestecul se toarna intr-un vas de yena sau plastic special pentru microunde, tapetat doar pe fund cu hartie unsa cu ulei. Se da la cuptorul cu microunde, 10 min. la putere maxima, fara capac. Reteta poate fi adaptata pentru orice tip de blat:

Servire
Blatul obtinut se taie in 2 sau 3 felii, se poate umple cu orice fel de crema.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Blat De Tarta
Aluat Din Branza De Vaci
Piine Impletita
Pogaci
Strudel Cu Branza De Vaca
Blat De Tort
Nan – Piine Din India
Paine De Albus
Aluat Frantuzesc
Mucenici Muntenesti
Aluat De Tarte Cu Vanilie
Cornulete "minune"
Poale-n Brau
Aluat Din Unt Si Smantana
Aluat Pentru Brinzoaice
Aluat De Taitei
Foi Pentru Prajitura
Croissant
Scovergi
Aluat Cu Morcovi
 

Top Retete Culinare