Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Blat De Tort

Ingrediente
4 oua, 8 linguri zahar, 100 ml apa, 6 linguri faina, 50 ml ulei, 2 pliculete zahar vanilat

Preparare
Se pune la fiert intr-un vas zaharul si apa, doar pana se dizolva tot zaharul. Se separa albusul de galbenuse. Albusele se bat cu mixerul, cand spuma e tare se adauga siropul de zahar fierbinte, in suvoi, batand in continuare cu mixerul. Spuma isi va dubla volumul. Se adauga galbenusele si uleiul. In continuare se amesteca usor, aerat, cu o lingura, adaugand faina cernuta in ploaie. Amestecul se toarna intr-un vas de yena sau plastic special pentru microunde, tapetat doar pe fund cu hartie unsa cu ulei. Se da la cuptorul cu microunde, 10 min. la putere maxima, fara capac. Reteta poate fi adaptata pentru orice tip de blat:

Servire
Blatul obtinut se taie in 2 sau 3 felii, se poate umple cu orice fel de crema.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Baclava De Anul Nou
Paine De Albus
Blat De Tarta
Aluat Frantuzesc Pripit
Foi Pentru Prajitura
Pogaci
Aluat Placinta Post
Mucenici Muntenesti
Foi De Placinta (strudel)
Aluat Cu Morcovi
Painici Pentru Micul Dejun
Aluat De Placinta Romaneasca
Aluat Pentru Brinzoaice
Piinea Episcopului
Aluat De Tarte
Aluat Din Unt Si Smantana
Strudel Cu Branza De Vaca
Aluat Pentru Cornulete
Cornulete "minune"
Aluat Frantuzesc
 

Top Retete Culinare