Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Blat De Tort

Ingrediente
4 oua, 8 linguri zahar, 100 ml apa, 6 linguri faina, 50 ml ulei, 2 pliculete zahar vanilat

Preparare
Se pune la fiert intr-un vas zaharul si apa, doar pana se dizolva tot zaharul. Se separa albusul de galbenuse. Albusele se bat cu mixerul, cand spuma e tare se adauga siropul de zahar fierbinte, in suvoi, batand in continuare cu mixerul. Spuma isi va dubla volumul. Se adauga galbenusele si uleiul. In continuare se amesteca usor, aerat, cu o lingura, adaugand faina cernuta in ploaie. Amestecul se toarna intr-un vas de yena sau plastic special pentru microunde, tapetat doar pe fund cu hartie unsa cu ulei. Se da la cuptorul cu microunde, 10 min. la putere maxima, fara capac. Reteta poate fi adaptata pentru orice tip de blat:

Servire
Blatul obtinut se taie in 2 sau 3 felii, se poate umple cu orice fel de crema.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Piine Impletita
Mucenici Muntenesti
Aluat Placinta Post
Aluat Din Branza De Vaci
Scovergi
Scones Cu Cascaval
Foi De Placinta (strudel)
Aluat Pentru Cornulete
Strudel Cu Branza De Vaca
Pogaci
Nan – Piine Din India
Aluat Cu Morcovi
Blat De Tort
Aluat Fraged
Piinea Episcopului
Aluat De Tarte Cu Vanilie
Aluat Frantuzesc Pripit
Aluat De Placinta Romaneasca
Poale-n Brau
Painici Pentru Micul Dejun
 

Top Retete Culinare