Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Mucenici Muntenesti

Ingrediente
faina, apa, sare, nuca macinata, zahar, scortisoara

Preparare
Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri ceva mai subtiri decit macaroanele. Din aceste suluri se modeleaza covrigei sau opturi, cit mai mici, care se lasa sa se usuce de la o zi la alta. Se pune la fiert apa cu zahar, dupa gust, si, cind clocoteste, se introduc mucenicii. Se fierb pina se inmoaie. Se iau de pe foc si se adauga nuca pisata, pina cind zeama se ingroasa. Uscarea mucenicilor inainte de fierbere este absolut necesara, pentru a se evita absorbtia unei cantitati prea mari de apa in timpul fierberii si deformarea lor.

Servire
Se servesc reci, presarati cu nuca pisata, zahar tos si scortisoara

Durata
45 min

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Paine De Albus
Baclava De Anul Nou
Aluat De Placinta Romaneasca
Blat De Tarta
Aluat De Tarte
Aluat Frantuzesc
Poale-n Brau
Croissant
Pogaci
Foi Pentru Prajitura
Aluat Pentru Brinzoaice
Aluat De Taitei
Painici Pentru Micul Dejun
Strudel Cu Branza De Vaca
Piine Impletita
Blat De Tort
Scovergi
Covrigei Englezesti
Aluat Pentru Cornulete
Mucenici Muntenesti
 

Top Retete Culinare