Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Mucenici Muntenesti

Ingrediente
faina, apa, sare, nuca macinata, zahar, scortisoara

Preparare
Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri ceva mai subtiri decit macaroanele. Din aceste suluri se modeleaza covrigei sau opturi, cit mai mici, care se lasa sa se usuce de la o zi la alta. Se pune la fiert apa cu zahar, dupa gust, si, cind clocoteste, se introduc mucenicii. Se fierb pina se inmoaie. Se iau de pe foc si se adauga nuca pisata, pina cind zeama se ingroasa. Uscarea mucenicilor inainte de fierbere este absolut necesara, pentru a se evita absorbtia unei cantitati prea mari de apa in timpul fierberii si deformarea lor.

Servire
Se servesc reci, presarati cu nuca pisata, zahar tos si scortisoara

Durata
45 min

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Aluat De Tarte
Foi De Placinta (strudel)
Scones Cu Cascaval
Baclava De Anul Nou
Aluat Din Branza De Vaci
Nan – Piine Din India
Croissant
Aluat Din Unt Si Smantana
Aluat Placinta Post
Aluat Cu Morcovi
Aluat Frantuzesc
Aluat Pentru Cornulete
Scovergi
Painici Pentru Micul Dejun
Paine De Albus
Mucenici Muntenesti
Cornulete "minune"
Aluat Fraged
Piinea Episcopului
Blat De Tarta
 

Top Retete Culinare