Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Scovergi

Ingrediente
150 gr. iaurt (smitina), 2-4 oua, 1-2 linguri ulei, 150 gr. zahar tos, un praf de sare, 2- 3 linguri esenta de rom, coaja rasa de la o lamiie, 1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu, 400 - 500 gr. faina, gem sau brinza dulce sau sarata si smintina simpla

Preparare
Se amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamiie, bicarbonatul si faina si se lasa 20 minute sa se odihnesca la rece (sa se umfle faina si sa se vada daca este suficienta faina). Coca se intinde sub forma de foaie groasa de 1 cm. Scovergile se fac de obicei ca niste mini-lipiute prajite in ulei si pudrate cu zahar. Pentru post, nu se folosesc oua sau lapte (iaurt, smintina), ci doar faina, apa, sare, drojdie, mirodenii si ulei. Se pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat. Se scot pe servetel ca sa dispara surplusul de ulei si se pudreaza cit sint calde.

Servire
Cu gem, cu brinza dulce sau sarata, cu smintina simpla sau indulcita.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Painici Pentru Micul Dejun
Aluat Frantuzesc
Piine Impletita
Poale-n Brau
Aluat De Taitei
Croissant
Paine De Albus
Strudel Cu Branza De Vaca
Aluat De Tarte
Mucenici Muntenesti
Aluat Din Branza De Vaci
Foi Pentru Prajitura
Baclava De Anul Nou
Covrigei Englezesti
Aluat Cu Morcovi
Scones Cu Cascaval
Aluat De Placinta Romaneasca
Aluat Placinta Post
Foi De Placinta (strudel)
Aluat Din Unt Si Smantana
 

Top Retete Culinare