Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Scovergi

Ingrediente
150 gr. iaurt (smitina), 2-4 oua, 1-2 linguri ulei, 150 gr. zahar tos, un praf de sare, 2- 3 linguri esenta de rom, coaja rasa de la o lamiie, 1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu, 400 - 500 gr. faina, gem sau brinza dulce sau sarata si smintina simpla

Preparare
Se amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamiie, bicarbonatul si faina si se lasa 20 minute sa se odihnesca la rece (sa se umfle faina si sa se vada daca este suficienta faina). Coca se intinde sub forma de foaie groasa de 1 cm. Scovergile se fac de obicei ca niste mini-lipiute prajite in ulei si pudrate cu zahar. Pentru post, nu se folosesc oua sau lapte (iaurt, smintina), ci doar faina, apa, sare, drojdie, mirodenii si ulei. Se pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat. Se scot pe servetel ca sa dispara surplusul de ulei si se pudreaza cit sint calde.

Servire
Cu gem, cu brinza dulce sau sarata, cu smintina simpla sau indulcita.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Aluaturi

Piine Impletita
Aluat Din Branza De Vaci
Aluat Placinta Post
Aluat Frantuzesc Pripit
Blat De Tort
Painici Pentru Micul Dejun
Aluat Fraged
Scovergi
Aluat Din Unt Si Smantana
Aluat De Tarte Cu Vanilie
Foi De Placinta (strudel)
Aluat De Placinta Romaneasca
Piinea Episcopului
Aluat Frantuzesc
Blat De Tarta
Pogaci
Mucenici Muntenesti
Strudel Cu Branza De Vaca
Paine De Albus
Covrigei Englezesti
 

Top Retete Culinare