Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Dulceata De Capsuni

Ingrediente
1 kg zahar, 750 grcapsuni, 750 ml apa, zeama de la 2 lamai

Preparare
1. Se spala capsunile, se curata de frunzulite si se lasa putin sa se zvinte, dupacare se stropesc cu zeama de lamai si se lasa asa sa stea aproximativ 1 ora. 2. Se face siropul din zahar si apa, punandu-se pe foc la flacara medie si indepartand tot timpul spuma formata. Vom sti cand siropul este gata dupa faptul ca se "leaga", devine lipicios, iar daca luam cu lingurita putin si il punem pe o farfurie, acesta se intareste intr-o forma regulata (nu sare in stropi). 3. La siropul astfel obtinut, adaugam capsunile si lasam totul sa fiarba pe foc domol pana cand capsunile sunt patrunse de sirop, dar nu trebuiesc lasate mult ca sa isi mentina forma si sa nu se zdrobeasca (timp de referinta, as zice-30 minute) in care perioada, luam tot timpul spuma rezultata 4. Cand consideram ca dulceata este gata, se ia vasul in care a fiert jos de pe foc, se acopera cu un servet umed si se lasa la rece. 5. Cand mai este inca calduta, se repartizeaza in borcane si se pun la loc racoros si intunecat Se procedeaza in acelasi fel la obtinerea dulcetei de fragi sau zmeura.

Durata
3 h

 

Alte Retete din categoria Conserve De Iarna

Zacusca Frantuzeasca
Zacusca De Vinete
Zacusca Din Vinete Si Gogosari
Gogosari Cu Fasole Boabe
Legume Pentru Ciorbe Si Tocanite
Sos De Ceapa
Vinete Cu Ardei Si Rosii
Ghiveci De Vinete
Zacusca Cu Peste
Ardei Umpluti Cu Varza
Zarzavat Pentru Ciorbe
Zacusca De Ardei Cu Miere
Zacusca De Ghebe
Zacusca Cu Dovlecel
Visine Pentru Iarna
Ghiveci De Gogosari, Ceapa, Fasole Verde
Ghiveci Pentru Iarna
Gogosari Aperitiv
Ghiveci De Morcovi, Vinete, Dovlecei, Ardei Gras Si Fasole Verde
Visine Pentru Placinta
 

Top Retete Culinare