Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Delicatese De Legume

Ingrediente
5 kg. rosii, 3 kg. ardei gras, 1 litru de ulei

Preparare
Se spala separat legumele, se lasa sa se zvinta, apoi se taie in felii potrivit de subtiri. Se pregatesc sticle de 500 ml ori borcane de 400 ml, care au fost spalate si limpezite foarte bine, chiar "fierte" 10 minute intr-un vas mare, puse cu apa rece, apoi au fost lasate sa se usuce foarte bine. Se pune uleiul la incalzit, se adauga o farfurie plina cu rosii si un pumn de ardei. Se lasa legumele sa se caleasca in uleiul fierbinte, se amesteca cu o lingura de lemn. Cind s-au patruns, dupa 5-7 minute, se pun fierbinti in sticle, se presara si se repeta operatia cu alta cantitate. Uleiul ramas in vasul de preparare se pune peste legume si se leaga sticlele cu celofan. Se aseaza in camara.

Servire
Aceasta conserva se foloseste la preparate iernii, dindu-le acestora un gust proaspat

Durata
3 h40 min

 

Alte Retete din categoria Conserve De Iarna

Ghiveci De Morcovi, Vinete, Dovlecei, Ardei Gras Si Fasole Verde
Delicatese De Legume
Salata De Vinete Cu Gogosari
Sos De Ceapa
Zacusca Frantuzeasca
Zarzavat Pentru Ciorbe
Fasole Verde Pentru Conserva
Zacusca De Vinete
Zacusca De Vinete Si Gogosari
Zacusca De Ardei Cu Miere
Vinete Cu Ardei Si Rosii
Ghiveci De Legume
Zacusca Pentru Iarna
Zacusca Din Morcovi Si Mere
Zacusca Cu Dovlecel
Aperitiv De Vinete Si Gogosari
Zacusca Din Vinete Si Gogosari
Salata Pentru Iarna
Ghiveci Grecesc
Ghiveci De Vinete
 

Top Retete Culinare