Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Zacusca Cu Dovlecel

Ingrediente
7 kg. gogosari, 2 kg. vinete, 1 kg. ceapa, un dovlecel (cca 1,5-2 kg), 400 gr. bulion

Preparare
Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele. Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine.

Servire
Iarna, se poate servi la tartine

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Conserve De Iarna

Zarzavat Pentru Ciorbe
Zacusca Din Morcovi Si Mere
Ghiveci De Morcovi, Vinete, Dovlecei, Ardei Gras Si Fasole Verde
Visine Pentru Placinta
Zacusca De Vinete
Dulceata De Capsuni
Gogosari Aperitiv
Conopida Conservata
Salata Pentru Friptura
Ghiveci Grecesc
Zacusca Frantuzeasca
Visine Pentru Iarna
Ketchup
Delicatese De Legume
Zacusca Cu Dovlecel
Zacusca Pentru Iarna
Aperitiv De Vinete Si Gogosari
Sos De Ceapa
Gogosari Cu Fasole Boabe
Zacusca De Ghebe
 

Top Retete Culinare