Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Zacusca Din Vinete Si Gogosari

Ingrediente
3-4 kg. vinete, 2 kg. gogosari, ½ -1 kg. ceapa, 3 kg. rosii, citeva foi de dafin, 1/2 lingurita de piper macinat, 750 ml de ulei, sare

Preparare
Se coc vinetele, se lasa sa se scurga, se spala si se toaca obisnuit, ca pentru salata. Se coc gogosarii, se curata si se taie in cuburi mici. Se trec rosiile prin separatorul de seminte, se lasa sucul sa se decanteze si se foloseste numai pulpa. Se caleste ceapa tocata in ulei. Cind totul este pregatit, in cratita cu ceapa calita, se pune pireul de rosii, vinetele, gogosarii, amestecind usor ca zacusca sa nu se prinda de vas. Cind zacusca a scazut bine, legumele s-au "topit", se potriveste de sare, se pune preparatul in borcane si se tine in cuptorul incalzit in prealabil sau se fierbe pe baia de aburi 30 de minute.

Durata
7 h

 

Alte Retete din categoria Conserve De Iarna

Zacusca
Dulceata De Capsuni
Ghiveci De Gogosari, Ceapa, Fasole Verde
Salata Pentru Friptura
Zacusca Cu Peste
Zacusca De Vinete
Gogosari Umpluti
Sos De Ceapa
Ardei Pentru Umplut
Delicatese De Legume
Ciuperci Murate
Gogosari Cu Fasole Boabe
Visine Pentru Iarna
Salata Pentru Iarna
Visine Pentru Placinta
Ardei Umpluti Cu Varza
Gogosari Aperitiv
Ghiveci De Legume
Zacusca De Ghebe
Aperitiv De Vinete Si Gogosari
 

Top Retete Culinare