Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Zacusca Din Morcovi Si Mere

Ingrediente
1 kg. morcovi, 1 kg. mere, 1 kg. vinete, 1 kg. ceapa, 1 kg. gogosari, 1 kg. ardei gras, 1 kg. telina, 1 l ulei, 800 gr. pasta de rosii, zahar, miere, sare

Preparare
Se spala si se da pe razatoare telina si morcovii, apoi se pune totul la calit cu 250 ml de ulei. Se toaca ceapa si se caleste cu aceeasi cantitate de ulei, impreuna cu merele, care au fost curatate de coaja si simburi si taiate in cuburi mici. In alt vas, se calesc ardeii grasii si gogosarii bine spalati, curatati si tocati. Se coc vinetele, se curata si se combina obisnuit cu ulei. Cind toate aceste ingrediente s-au racit, separat, se pun intr-un vas mare, se adauga 800 gr. de pasta de rosii dezlegata cu un pahar de apa. Se omogenizeaza zacusca, se adauga 2 linguri de zahar, 2 linguri de miere, sare si restul de ulei pina la 1 litru. Se aseaza zacusca in cratite mari si se da la cuptor cu foc mic, pina cind grasimea se ridica la suprafata. Se pune fierbinte in borcane si se sterilizeaza in cuptorul aragazului, 30 de minute, cu foc mic.

Durata
4 h20 min

 

Alte Retete din categoria Conserve De Iarna

Ardei Pentru Umplut
Salata De Vinete Cu Gogosari
Ghiveci De Gogosari, Ceapa, Fasole Verde
Zacusca Din Vinete Si Gogosari
Fasole Verde Pentru Conserva
Conopida Conservata
Zacusca De Ardei Cu Miere
Gogosari Aperitiv
Gogosari Umpluti
Delicatese De Legume
Zacusca De Conopida
Aperitiv De Vinete Si Gogosari
Zacusca Pentru Iarna
Zacusca Frantuzeasca
Gogosari Cu Fasole Boabe
Zacusca De Vinete Si Gogosari
Ardei Umpluti Cu Varza
Zacusca Cu Peste
Vinete Cu Ardei Si Rosii
Visine Pentru Placinta
 

Top Retete Culinare