Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Zacusca Din Morcovi Si Mere

Ingrediente
1 kg. morcovi, 1 kg. mere, 1 kg. vinete, 1 kg. ceapa, 1 kg. gogosari, 1 kg. ardei gras, 1 kg. telina, 1 l ulei, 800 gr. pasta de rosii, zahar, miere, sare

Preparare
Se spala si se da pe razatoare telina si morcovii, apoi se pune totul la calit cu 250 ml de ulei. Se toaca ceapa si se caleste cu aceeasi cantitate de ulei, impreuna cu merele, care au fost curatate de coaja si simburi si taiate in cuburi mici. In alt vas, se calesc ardeii grasii si gogosarii bine spalati, curatati si tocati. Se coc vinetele, se curata si se combina obisnuit cu ulei. Cind toate aceste ingrediente s-au racit, separat, se pun intr-un vas mare, se adauga 800 gr. de pasta de rosii dezlegata cu un pahar de apa. Se omogenizeaza zacusca, se adauga 2 linguri de zahar, 2 linguri de miere, sare si restul de ulei pina la 1 litru. Se aseaza zacusca in cratite mari si se da la cuptor cu foc mic, pina cind grasimea se ridica la suprafata. Se pune fierbinte in borcane si se sterilizeaza in cuptorul aragazului, 30 de minute, cu foc mic.

Durata
4 h20 min

 

Alte Retete din categoria Conserve De Iarna

Zacusca Cu Dovlecel
Zacusca De Ghebe
Legume Pentru Ciorbe Si Tocanite
Ghiveci De Legume
Aperitiv De Vinete Si Gogosari
Zacusca De Vinete Si Gogosari
Visine Pentru Placinta
Delicatese De Legume
Zacusca Pentru Iarna
Salata Pentru Iarna
Zacusca
Gogosari Aperitiv
Zacusca De Gogosari
Conopida Conservata
Zacusca De Conopida
Gogosari Umpluti
Ketchup
Zacusca De Vinete
Ardei Pentru Umplut
Sos De Ceapa
 

Top Retete Culinare