Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sos De Ceapa

Ingrediente
3 kg.ceapa, 2 kg.ardei gras sau gogosari, 1/2 ulei, cimbru, piper, foi de dafin, sucul de la 6 kg rosii, 3 linguri sare, 8 linguri zahar

Preparare
Se da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati. Se pune la foc uleiul, cind este incins se pune ceapa, iar cind aceasta devine sticloasa se adauga ardeii si apoi sucul de rosii, un praf de cimbru, sarea, piperul si foile de dafin, 2-3 bucati. Totul se fierbe o ora la foc mic, rezultind un sos cu grosimea de zacusca. Se pune fierbinte in borcane, se leaga cu celofan si se pun repede sub paturi sa se raceasca lent, pina a doua zi. Se obtin 4-5 borcane de 800 gr.

Servire
Se serveste ca aperitiv

Durata
3 h

 

Alte Retete din categoria Conserve De Iarna

Visine Pentru Iarna
Gogosari Umpluti
Dulceata De Capsuni
Zacusca Din Vinete Si Gogosari
Zacusca De Gogosari
Ciuperci Murate
Ghiveci Grecesc
Zacusca De Vinete Si Gogosari
Ghiveci De Morcovi, Vinete, Dovlecei, Ardei Gras Si Fasole Verde
Salata De Vinete Cu Gogosari
Salata Pentru Friptura
Ketchup
Zacusca De Vinete
Delicatese De Legume
Ghiveci De Legume
Ardei Umpluti Cu Varza
Zacusca De Conopida
Zacusca Cu Dovlecel
Fasole Verde Pentru Conserva
Zarzavat Pentru Ciorbe
 

Top Retete Culinare