Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sos De Ceapa

Ingrediente
3 kg.ceapa, 2 kg.ardei gras sau gogosari, 1/2 ulei, cimbru, piper, foi de dafin, sucul de la 6 kg rosii, 3 linguri sare, 8 linguri zahar

Preparare
Se da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati. Se pune la foc uleiul, cind este incins se pune ceapa, iar cind aceasta devine sticloasa se adauga ardeii si apoi sucul de rosii, un praf de cimbru, sarea, piperul si foile de dafin, 2-3 bucati. Totul se fierbe o ora la foc mic, rezultind un sos cu grosimea de zacusca. Se pune fierbinte in borcane, se leaga cu celofan si se pun repede sub paturi sa se raceasca lent, pina a doua zi. Se obtin 4-5 borcane de 800 gr.

Servire
Se serveste ca aperitiv

Durata
3 h

 

Alte Retete din categoria Conserve De Iarna

Dulceata De Capsuni
Zacusca De Ghebe
Visine Pentru Placinta
Conopida Conservata
Zacusca Cu Dovlecel
Ciuperci Murate
Zacusca Din Morcovi Si Mere
Salata Pentru Friptura
Ghiveci De Legume
Ghiveci De Morcovi, Vinete, Dovlecei, Ardei Gras Si Fasole Verde
Ardei Pentru Umplut
Ghiveci Pentru Iarna
Zacusca Pentru Iarna
Zacusca De Vinete
Ghiveci De Gogosari, Ceapa, Fasole Verde
Zacusca De Gogosari
Zarzavat Pentru Ciorbe
Zacusca De Vinete Si Gogosari
Visine Pentru Iarna
Zacusca De Ardei Cu Miere
 

Top Retete Culinare