Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Zacusca De Vinete

Ingrediente
15 vinete mari, 30 buc. de gogosari, 1 kg. ceapa, 1 litru ulei, 3 kg. rosii, piper, usturoi, sare dupa gust

Preparare
Se coc vinetele si se curata ca pentru salata. La fel, se procedeaza si cu gogosarii. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smintina. Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa, si cind aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat. Se aseaza vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cind compozitia este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. Se pune conserva in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pina a doua zi.

Durata
6 h30 min

 

Alte Retete din categoria Conserve De Iarna

Zacusca Din Vinete Si Gogosari
Ciuperci Murate
Visine Pentru Placinta
Ghiveci De Legume
Gogosari Cu Fasole Boabe
Ardei Pentru Umplut
Zacusca De Gogosari
Dulceata De Capsuni
Zacusca Cu Dovlecel
Vinete Cu Ardei Si Rosii
Zacusca Cu Peste
Zacusca Din Morcovi Si Mere
Legume Pentru Ciorbe Si Tocanite
Ardei Umpluti Cu Varza
Ghiveci De Vinete
Ghiveci De Morcovi, Vinete, Dovlecei, Ardei Gras Si Fasole Verde
Conopida Conservata
Visine Pentru Iarna
Zacusca De Ghebe
Zacusca Frantuzeasca
 

Top Retete Culinare