Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Zacusca De Vinete

Ingrediente
15 vinete mari, 30 buc. de gogosari, 1 kg. ceapa, 1 litru ulei, 3 kg. rosii, piper, usturoi, sare dupa gust

Preparare
Se coc vinetele si se curata ca pentru salata. La fel, se procedeaza si cu gogosarii. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smintina. Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa, si cind aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat. Se aseaza vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cind compozitia este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. Se pune conserva in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pina a doua zi.

Durata
6 h30 min

 

Alte Retete din categoria Conserve De Iarna

Zarzavat Pentru Ciorbe
Delicatese De Legume
Gogosari Umpluti
Zacusca De Ardei Cu Miere
Ghiveci De Morcovi, Vinete, Dovlecei, Ardei Gras Si Fasole Verde
Zacusca De Gogosari
Ghiveci De Vinete
Zacusca Cu Peste
Ketchup
Zacusca De Conopida
Vinete Cu Ardei Si Rosii
Zacusca Pentru Iarna
Ghiveci Pentru Iarna
Visine Pentru Iarna
Ardei Umpluti Cu Varza
Sos De Ceapa
Dulceata De Capsuni
Fasole Verde Pentru Conserva
Zacusca Din Morcovi Si Mere
Zacusca
 

Top Retete Culinare