Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Tortilla De Patatas

Ingrediente
4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapte

Preparare
Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana. Cartofii se taie felii rotunde cam de 3-5 mm de grosime, daca sint cartofi mari se taie in doua pe lungime si apoi felii. Se pun la prajit in ulei si se prajesc pina se fac bine, dar fara a se face crocanti. Ceapa se taie solzi si se prajeste si ea in alta tigaie sau se prajeste dupa ce sint facuti cartofii. Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu un strop de lapte intr-un castron. Cind cartofii si ceapa sint prajite, se pun peste ouale batute in castron si se lasa citeva minute ca sa traga cartofii din ou. Se toarna apoi in tigaie cu un pic de ulei si se lasa citeva minute la foc potrivit sa se coaca fara sa se amestece. Cind este gata se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse sau cu un capac intins. Se lasa si pe partea cealalta sa se faca. Se poate face si fara ceapa.

Servire
Se serveste taiata in triunghiuri, calda sau rece

Durata
20 min

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Oua

Oua Umplute Cu Telemea
Oua Umplute Cu Piept De Pasare
Conopida Pane
Oua Umplute Cu Sos De Smintina
Oua Cu Verdeturi
Quemone Din Dovlecei
Oua Cu Sos Picant
Omleta Cu Legume
Heringi Cu Ou
Ochiuri Pe Sunca
Barcute Din Oua
Omleta Cu Creier
Galuste De Gris Cu Smintina
Oua Umplute Cu Ficat Cu Aroma De Coniac
Omleta Cu Cas
Rulada De Omleta Cu Jambon
Frittata (omleta) Cu Dovlecei
Oua Puisor
Oua Umplute
Omleta Cu Macrouri
 

Top Retete Culinare