Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Tortilla De Patatas

Ingrediente
4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapte

Preparare
Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana. Cartofii se taie felii rotunde cam de 3-5 mm de grosime, daca sint cartofi mari se taie in doua pe lungime si apoi felii. Se pun la prajit in ulei si se prajesc pina se fac bine, dar fara a se face crocanti. Ceapa se taie solzi si se prajeste si ea in alta tigaie sau se prajeste dupa ce sint facuti cartofii. Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu un strop de lapte intr-un castron. Cind cartofii si ceapa sint prajite, se pun peste ouale batute in castron si se lasa citeva minute ca sa traga cartofii din ou. Se toarna apoi in tigaie cu un pic de ulei si se lasa citeva minute la foc potrivit sa se coaca fara sa se amestece. Cind este gata se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse sau cu un capac intins. Se lasa si pe partea cealalta sa se faca. Se poate face si fara ceapa.

Servire
Se serveste taiata in triunghiuri, calda sau rece

Durata
20 min

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Oua

Omleta Cu Ficati De Pasare Rumeniti In Unt
Barcute Din Oua
Oua Moi
Omleta Taraneasca
Franzelute (muffins) Cu Migdale Si Mac
Aperitiv Special
Oua Mimoza
Omleta Cu Slanina
Ochiuri In Cuib De Cartofi
Omleta Cu Smintina
Placinte Cu Mere
Ciupercute False
Muffins Sarate
Omleta Cu Mere
Oua Umplute Foarte Fine
Clatite Cu Spanac Si Cascaval
Rosii Umplute Cu Pasta De Oua
Oua Umplute Cu Ficat La Cuptor
Ochiuri In Pireu De Cartofi
Snitele De Pui
 

Top Retete Culinare