Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Oua Rosii

Ingrediente
oua, vopsea

Preparare
Pentru inrosit, se aleg oua proaspete. Pentru a verifica prospetimea, se scufunda ouale intr-un vas cu apa. Se aleg cele care se asaza pe fundul vasului. Se spala cu apa calda, se sterg cu un prosop curat, apoi cu un tampon cu spirt sau alt alcool. Se pun la fiert ouale in apa rece, putin sarata. Cind incep sa clocoteasca, se lasa 4-7 minute sa fiarba. Intre timp se pregateste vopseaua. Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga vopseaua, care s-a dizolvat in prealabil cu putina apa rece. Intr-o strecuratoare, se pun ouale fierte si se scufunda 1-2 minute, apoi se lasa sa se zvinte. Cu o bucatica de pinza inmuiata in ulei se lustruiesc. Ouale se pot decora cu frunze de patrunzel, de marar, cu frunze de trifoi. Pe ouale umede se lipesc frunzulite mici, apoi se pune fiecare ou astfel decorat intr-un tifon curat si se leaga fiecare bucata ca intr-o punguta. Operatia se poate face si cu un ciorap de nailon. Ouale fierte astfel legate se vor colora cu vopsea numai pe partea libera, fara frunze. Pentru incondeiat, se pregateste, intr-un ibric, ceara curata de albine, care se topeste si se pastreaza mereu calda cit se lucreaza. Cu un mic tub metalic, legat pe o pana de lemn, se ia ceara si se deseneaza pe fiecare ou flori, cercuri suprapuse, figuri geometrice etc. Apoi se fierb ouale direct in baia de vopsit.

Durata
45 min

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Oua

Oua Umplute Cu Ficatei
Bruscheta
Oua Cu Sunca Si Brinza
Oua Umplute Cu Telemea
Omleta Cu Sunca
Salata De Ceapa Cu Peste Si Maioneza
Ochiuri In Pireu De Cartofi
Ochiuri Cu Slanina
Chiftelute Cu Oua
Oua Rascoapte Cu Sos Picant
Oua Cu Masline Si Salata Verde
Franzelute Cu Tarate Si Mere
Omleta Pizza
Oua Cu Maioneza Si Verdeata
Oua Tari Cu Sos Grecesc
Rulada De Omleta Cu Jambon
Omleta Cu Cartofi
Oua Italienesti
Oua Cu Orez
Muffins Sarate
 

Top Retete Culinare