Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Oua Rosii

Ingrediente
oua, vopsea

Preparare
Pentru inrosit, se aleg oua proaspete. Pentru a verifica prospetimea, se scufunda ouale intr-un vas cu apa. Se aleg cele care se asaza pe fundul vasului. Se spala cu apa calda, se sterg cu un prosop curat, apoi cu un tampon cu spirt sau alt alcool. Se pun la fiert ouale in apa rece, putin sarata. Cind incep sa clocoteasca, se lasa 4-7 minute sa fiarba. Intre timp se pregateste vopseaua. Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga vopseaua, care s-a dizolvat in prealabil cu putina apa rece. Intr-o strecuratoare, se pun ouale fierte si se scufunda 1-2 minute, apoi se lasa sa se zvinte. Cu o bucatica de pinza inmuiata in ulei se lustruiesc. Ouale se pot decora cu frunze de patrunzel, de marar, cu frunze de trifoi. Pe ouale umede se lipesc frunzulite mici, apoi se pune fiecare ou astfel decorat intr-un tifon curat si se leaga fiecare bucata ca intr-o punguta. Operatia se poate face si cu un ciorap de nailon. Ouale fierte astfel legate se vor colora cu vopsea numai pe partea libera, fara frunze. Pentru incondeiat, se pregateste, intr-un ibric, ceara curata de albine, care se topeste si se pastreaza mereu calda cit se lucreaza. Cu un mic tub metalic, legat pe o pana de lemn, se ia ceara si se deseneaza pe fiecare ou flori, cercuri suprapuse, figuri geometrice etc. Apoi se fierb ouale direct in baia de vopsit.

Durata
45 min

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Oua

Oua Umplute Foarte Fine
Oua Cochete
Heringi Cu Ou
Frittata (omleta) Cu Dovlecei
Oua Moi Cu Crochete De Cartofi
Oua Umplute Cu Sunca
Ochiuri Cu Piine
Scrumbie Cruda
Bruscheta
Placinte Cu Mere
Omleta Indiana
Oua In Rosii
Omleta Cu Telemea De Oi Si Marar
Oua Rosii
Oua Cu Branza In Sos De Rosii
Oua Cu Smintina
Ochiuri Cu Parizer
Omleta Cu Rosii
Omleta Cu Sunca
Peste Cu Cartofi Si Maioneza
 

Top Retete Culinare