Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Oua Umplute Cu Sos De Lapte

Ingrediente
4 oua, 8 felii de franzeluta, o lingura smintina, 3 1/2 lingurite unt, 1 1/4 pahar lapte, 1 galbenus, 1 1/2 lingurita marar tocat, 1/2 buc. ceapa, sare, piper, o lingurita faina

Preparare
Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron, se zdrobesc bine cu furculita si se amesteca cu ceapa prajita foarte putin (fara sa fie rumena) intr-o lingurita de unt. Dupa ce s-a racit compozitia se adauga smintina, sarea si piperul si se umplu jumatatile de ou. Fiecare felie de franzeluta se prajeste in unt, apoi se scoate miezul in asa fel incit sa se obtina niste covrigi. Jumatatile de ou umplute se aseaza in locul miezului scos, se pune pe o farfurie si se toarna deasupra urmatorul sos fierbinte: se prajeste foarte putin 1 1/2 lingurita unt cu faina si se stinge cu lapte lasind sa fiarba 2-3 minute. Se ia de la foc si se adauga galbenusul amestecind mereu cu lingura, apoi mararul si sarea.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Oua

Quemone Din Dovlecei
Oua Umplute Cu Verdeata
Oua Umplute Cu Ficat La Cuptor
Oua Umplute Cu Pasta De Unt
Pirjolute De Dovlecei
Omleta Cu Mere
Scrob Moldovenesc
Omleta Cu Peste Si Sos De Unt
Omleta Cu Malai Si Brinza
Frittata (omleta) Cu Dovlecei
Omleta Cu Ceapa Si Stevie
Barcute Din Oua
Omleta Cu Macrouri
Oua Cu Slanina Afumata
Oua Umplute Cu Sos De Mustar
Oua Mimoza
Oua Cu Ciuperci
Omleta Cu Raci Sau Cu Langusta
Omleta Mexicana
Omleta Cu Branza
 

Top Retete Culinare