Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Ciupercute False

Ingrediente
6 oua, 50 gr. unt, 50 gr. sunca, rosii, morcovi, sare, piper, patrunjel verde

Preparare
Ciupercutele vor fi constituite de fapt din oua. Asadar, se fierb ouale pina cind devin tari, se curata cu grija si se taie putin partea de la baza pentru a sta vertical pe platou. La celalalt capat, se taie albusul pina la galbenus. Se scot galbenusurile, lasand albusurile intacte, se paseaza, se amesteca cu 50 gr. de unt, 50 gr. de sunca data prin masina si verdeata. Se adauga sare si piper dupa gust, apoi, cu amestecul rezultat, se umplu albusurile. Din rosii se taie capacele, se golesc de suc si de seminte si se asaza pe ouale umplute ca niste palarioare. Se puncteaza apoi cu picaturi de unt, cu rondele de albus sau se decoreaza cu frunze de patrunjel verde. mai exista o varianta de prezentare: un ou fiert si umplut, caruia i se pune la loc capacul de albus, se "deseneaza" pe el imaginea unui iepuras, caruia i se fac ochi din boabe de piper, mustati si gura din masline, iar urechile se "pregatesc" din morcovi fierti. Se serveste rece, ca aperitiv.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Oua

Oua Umplute Cu Telemea
Oua Italienesti
Aperitiv Ligia
Sufleu De Smintina
Oua Umplute Cu Ficatei
Ochiuri Cu Smintina
Ciupercute False
Omleta
Albus Umplut Cu Brinza De Vaci Si Ficat De Pasare
Frittata (omleta) Cu Dovlecei
Ochiuri Cu Sos De Rosii
Oua Moi In Sos De Rosii
Omleta Mexicana
Rulada De Omleta Cu Jambon
Oua Cu Ciuperci
Bruscheta
Ochiuri In Pireu De Cartofi
Oua Umplute Cu Pasta De Peste
Oua Cu Sos Picant Si Castraveti Acri
Oua Umplute Cu Sos De Rosii
 

Top Retete Culinare