Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Budinca De Creier Cu Sos

Ingrediente
1 creier mare de vaca, 5 albusuri, 2-3 linguri pesmet, 1 lingurita marar tocat, 1 ceapa, 1 lingura unt, sare, piper, putina faina; S o s u l : 1 ceasca smintina, ½ ceasca lapte, 1 lingura rasa faina, 1 lingura unt, putin marar tocat, sare

Preparare
Se fierbe creierul, se trece prin sita si se amesteca cu ceapa tocata si prajita in unt, cu mararul, sarea, piperul, pesmetul, iar la sfirsit cu albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma cu capac unsa cu unt si presarata cu faina (forma trebuie sa fie numai trei sferturi plina). Se pune la fiert intr-un vas cu apa timp de 45 minute. Sosul: se prajeste usor faina in unt si se stinge cu lapte. Se adauga smintina, mararul si sarea. Se lasa sa dea un clocot-doua

Servire
Se serveste calda

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Carne

Foetaj Picant
Salata Boeuf Dietetica
Frigarui De Pui Cu Legume
Crochete De Parizer
Budinca De Taietei Cu Sunca
Cornuri Umplute Cu Carne
Rulouri Calde La Minut
Crochete Bechamel
Crochete Cu Carne
Budinca De Creier Cu Sos
Rulouri Din Sunca Si Cartofi
Gustari Cu Sunca
Limba Cu Maioneza
Frigarui De Pui Pe Salata Verde
Racitura (piftie)
Piept De Curcan Cu Sos Tartar
Rulouri Cu Piept De Pui Si Ficatei
Ciuperci Umplute Cu Creier
Salata De Pui
Aspic
 

Top Retete Culinare