Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Pateu De Ficat

Ingrediente
½ kg ficat de vitel sau vaca, 100 gr. slanina, 100 gr. unt proaspat, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, foi dafin, boabe de ienibahar

Preparare
Ficatul se spala, se curata de pielita si de canalele biliare si se taie bucatele mici. De asemenea morcovul, patrunjelul si ceapa curatate se taie in felii subtiri. Toate acestea se prajesc pina sint gata, impreuna cu slanina taiata bucatele, cu foaie de dafin si citeva boabe de ienibahar. Dupa aceea se dau de 2-3 ori prin masina de tocat (se mai poate trece suplimentar si prin sita). Este foarte important ca ficatul sa nu fie prea tare prajit, altfel pateul nu va fi ca o pasta care se topeste in gura. Ficatul tocat se pune intr-o cratita, se adauga sare si piper dupa gust si se freaca cu o lingura de lemn, adaugind treptat unt proaspat. Pateul astfel preparat se asaza intr-un vas de sticla sau portelan si se lasa sa se raceasca.

Servire
Pateul se serveste ca aperitiv, garnisit cu oua fierte, sau se foloseste pentru ungerea sandvisurilor

Durata
40 min

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Carne

Drob De Miel
Galuste De Pesmet Cu Sunca
Crochete De Parizer
Salata De Creier Imitatie De Icre Negre
Rulouri Din Costita Afumata Cu Ficatei De Pui
Sarmalute Foitaj
Ciuperci Umplute Cu Creier
Budinca De Ficat
Ficat Natur
Salam Dietetic
Piept De Pui In Pijama
Bagheta Umpluta
Rulouri Cu Sunca Si Branza
Rulouri De Sunca Umplute
Rulouri
Aperitiv Cu Sunca Sau Parizer
Aperitiv Zestran
Cornete
Ficatei Surpriza
Sufleu De Creier
 

Top Retete Culinare