Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Piftie De Porc

Ingrediente
1 ½ kg picioare sau cap de porc, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastirnac, 1telina, 2 foi de dafin, 3-4 boabe de ienibahar, 3-4 catei de usturoi (facultativ), sare

Preparare
Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satirul. Se asaza intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa in asa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii. Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba incet. Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si ienibaharul. Se acopera vasul cu un capac, lasind numai la o margine cratita putin descoperita. Trebuie sa fiarba pina cind carnea se desface usor de pe oase. Se scot oasele si se asaza carnea pe fundul mai multor farfurii. Se piseaza usturoiul in piulita de lemn cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoara si se toarna zeama strecurata in farfurii peste carne, avind grija ca aceasta sa fie bine acoperita. Se pune la rece sa se inchege. Ca sa se obtina o piftie frumoasa, limpede, trebuie sa fiarba tot timpul foarte incet si vasul sa fie aproape acoperit. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Tot astfel se poate prepara si piftia din picioare de vaca sau, amestecat, picioare de vaca cu picioare de porc.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Carne

Sufleu De Pui Cu Ciuperci
Chiftelute In Pat De Aluat
Ficat Cu Boia
Crochete Cu Carne
Pateuri Cu Carne
Rulouri Din Sunca Si Cartofi
Pateu De Iepure
Gustari Cu Sunca
Aperitiv Cu Sunca Sau Parizer
Rulouri De Carne Cu Spanac
Salam Dietetic
Chifetlute Cu Carne De Vaca
Chek De Carne
Rulouri De Porc Cu Susan
Budinca De Sunca
Chiftele De Cartofi Cu Carne
Cornuri Cu Crenvursti
Cornete De Parizer Umplute
Chec Excelent
Pateu De Ficat
 

Top Retete Culinare