Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Spuma De Ficat In Aspic

Ingrediente
ficat, sare, o bucata de grasime de gasca, unt, un fir de cuisoare, 4 boabe de piper, 1/2 frunza mica de dafin, frisca, aspic

Preparare
Se spala ficatul (maiul); se curata cu grija sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amara ficatul. Ca sa ramana alb se tine cateva ore in lapte. Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Putem adauga la fiert o bucata de grasime de gasca, sau, in lipsa, unt, un fir de cuisoare, 4 boabe de piper, 1/2 frunza mica de dafin si sare. Se incearca de e gata cu o furculita in partea mai groasa a ficatului. Daca, apasand, nu iese deloc sange sau apa inrosita, ficatul e suficient de fiert. Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa. Se trece totul printr-o sita fina, se freaca si se amesteca cu frisca bine batuta, pusa cate putina odata, in total 1/4 din greutatea ficatului. Se imbraca o forma cu aspic, se aseaza ficatul, si deasupra se mai toarna aspic. Se tine 2 ore pe gheata, se rastoarna, si se aseaza imprejur aspic tocat.

Durata
3 h

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Carne

Chiftele De Cartofi Cu Carne
Rulada De Pui
Sandvisuri Calde Cu Parizer
Rulouri Din Sunca Si Cartofi
Sunca Cu Pate In Aspic
Salata Boeuf Dietetica
Budinca De Sunca
Ciuperci Umplute Cu Creier
Pasta De Pate Vegetal
Crema De Creier
Drob De Miel (special De Paste)
Sarmalute Foitaj
Cornulete Cu Sunca
Budinca De Taitei Cu Carne
Rulouri Calde La Minut
Lingua Al Bagnetto Rosso
Rulouri De Piine Cu Sunca
Chiftelute Pe Pat De Aluat
Sufleu De Creier
Piept De Pui In Pijama
 

Top Retete Culinare