Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Spuma De Ficat In Aspic

Ingrediente
ficat, sare, o bucata de grasime de gasca, unt, un fir de cuisoare, 4 boabe de piper, 1/2 frunza mica de dafin, frisca, aspic

Preparare
Se spala ficatul (maiul); se curata cu grija sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amara ficatul. Ca sa ramana alb se tine cateva ore in lapte. Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Putem adauga la fiert o bucata de grasime de gasca, sau, in lipsa, unt, un fir de cuisoare, 4 boabe de piper, 1/2 frunza mica de dafin si sare. Se incearca de e gata cu o furculita in partea mai groasa a ficatului. Daca, apasand, nu iese deloc sange sau apa inrosita, ficatul e suficient de fiert. Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa. Se trece totul printr-o sita fina, se freaca si se amesteca cu frisca bine batuta, pusa cate putina odata, in total 1/4 din greutatea ficatului. Se imbraca o forma cu aspic, se aseaza ficatul, si deasupra se mai toarna aspic. Se tine 2 ore pe gheata, se rastoarna, si se aseaza imprejur aspic tocat.

Durata
3 h

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Carne

Ficatei Surpriza
Salata De Creier
Foetaj Picant
Gustari Cu Sunca
Rulouri Cu Pui Si Ciuperci
Budinca De Ficat
Crochete Cu Carne
Galuste De Pesmet Cu Sunca
Ficat Cu Boia
Drob
Piept De Pui In Pijama
Sandvisuri Calde Cu Parizer
Cornete De Parizer Umplute
Piftie De Porc
Salata De Creier Imitatie De Icre Negre
Rulada Din Carne
Chiftelute
Aperitiv Delicios
Crochete De Parizer
Budinca De Creier Cu Sos
 

Top Retete Culinare