Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Pliculete Cu Cascaval

Ingrediente
200 gr. unt (margarina), 200 gr. brinza de vaci proaspata, 1 ou, 150 gr. cascaval, 200-300 gr. faina, un pic de sare

Preparare
Intr-un vas se pun brinza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine. Se da compozitiei forma unei sfere si o se pune pentru 1-2 ore la frigider. Se scoate aluatul din frigider. Se intinde (cam 5-7 mm grosimea foii). Se taie patrate care au lungimea laturii cam 8-10 cm. Albusul se separa de galbenus. Cu albusul se unge foaia de aluat. Cascavalul se da prin razatoare si se pune gramajoare pe fiecare patrat. Se unesc colturile opuse si se lipesc. Se infierbinta cuptorul. Triunghiurile obtinute (pliculetele) se plaseaza pe o tava unsa, ungindu-le cu galbenusul batut cu un pic de sare. Se dau in cuptor la copt. Cascavalul poate fi inlocuit cu salam taiat pai sau cubulete.

Servire
Se servesc calde. "Pliculetele" pot fi servite la ceai sau cafea, calde.

Durata
3 h30 min

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Brinza

Budinca De Brinza De Vaca
Brinza De Vaci
Budinca De Macaroane Cu Brinza De Oi
Grisine
Aperitiv De Primavara
Galuste Cu Brinza De Vaci
Sufleu De Brinza Si Oua
Pliculete Cu Cascaval
Placinta à La Follas
Dovlecel Cu Brinza De Vaci
Coltunasi Cu Cas De Oaie
Alivanca
Chiftelute De Dovlecei Cu Brinza
Crema "fondue"
Crochete De Cascaval Dat Prin Sos
Corabioare De Vinete Cu Brinzeturi
Ciuperci Umplute Cu Branza
Triunghiuri Cu Brinza
Cascaval La Capac
Pateuri Aperitiv
 

Top Retete Culinare