Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Placinta à La Follas

Ingrediente
un pachet de foi de placinta, un pachet de margarina, putin pesmet, o ceasca de branza de vaci, o ceasca de branza telemea, o ceasca de iaurt, 4 oua, o lingurita de praf de copt

Preparare
Se ia o tava dreptunghiulara, se unge din gros cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pun pe rand foile de placinta in tava, una cate una, stropindu-le cu margarina topita. Nu se intind foile, dimpotriva, se incretesc, pentru ca placinta sa fie pufoasa. Pe fund se pun trei foi, peste care se lasa sa curga, printre dintii unei furculite, amestecul de branza, care trebuie sa fie pe jumatate lichid. Pentru a obtine amestecul, branza telemea se da pe razatoare si se incorporeaza în branza de vaci (dulce); se adauga iaurtul, ouale intregi si praful de copt. Se amesteca totul bine.

Servire
La Bucuresti, inainte de razboi, pe bulevardul cu marile cinematografe se afla o patiserie renumita, al carei patron era un grec, pe nume Follas. La el puteai manca, la orice ora, cea mai buna placinta din capitala. Pentru a-i atrage pe trecatori, vanzato

Durata
1 h40 min

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Brinza

Rulada De Cascaval
Cascaval Pane
Sufleu De Parmezan
Ridichi Umplute
Corabioare De Vinete Cu Brinzeturi
Rulada De Brinza
Pasta De Brinza De Vaci
Urda Cu Marar Si Smintina
Chifle Umplute Cu Brinza
Coltunasi Cu Brinza De Vaci
Alivanca
Sufleu De Brinza De Vaca Si Cascaval
Placinta Macedoneana Cu Brinza
Cascaval In Pesmet
Aperitiv De Primavara
Budinca Cu Brinza De Vaca
Sandvici Cu Brinza De Vaci Cu Gogosar
Urda Cu Marar
Sufleu De Piine Alba Cu Brinza
Brinza Cu Chimen Si Boia
 

Top Retete Culinare