Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Placinta à La Follas

Ingrediente
un pachet de foi de placinta, un pachet de margarina, putin pesmet, o ceasca de branza de vaci, o ceasca de branza telemea, o ceasca de iaurt, 4 oua, o lingurita de praf de copt

Preparare
Se ia o tava dreptunghiulara, se unge din gros cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pun pe rand foile de placinta in tava, una cate una, stropindu-le cu margarina topita. Nu se intind foile, dimpotriva, se incretesc, pentru ca placinta sa fie pufoasa. Pe fund se pun trei foi, peste care se lasa sa curga, printre dintii unei furculite, amestecul de branza, care trebuie sa fie pe jumatate lichid. Pentru a obtine amestecul, branza telemea se da pe razatoare si se incorporeaza în branza de vaci (dulce); se adauga iaurtul, ouale intregi si praful de copt. Se amesteca totul bine.

Servire
La Bucuresti, inainte de razboi, pe bulevardul cu marile cinematografe se afla o patiserie renumita, al carei patron era un grec, pe nume Follas. La el puteai manca, la orice ora, cea mai buna placinta din capitala. Pentru a-i atrage pe trecatori, vanzato

Durata
1 h40 min

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Brinza

Triunghiuri Cu Brinza
Clatite Cu Urda Si Marar
Clatite Cu Patru Feluri De Branza
Coltunasi Cu Brinza De Vaca
Sufleu De Brinza De Vaca Si Cascaval
Budinca De Conopida Cu Brinza
Triunghiuri Cu Cascaval
Budinca De Piine
Budinca De Clatite Cu Brinza De Vaci
Majnita
Friganele De Mamaliga
Chifle Umplute Cu Brinza
Cornuri Umplute Cu Brinza De Vaci Si Chimen
Coltunasi Cu Brinza De Vaci
Branzoaice
Pateuri Cu Brinza
Brinza Cu Telina Sau Chimen
Chec Aperitiv Cu Brinza
Sufleu De Brinza Si Oua
Chifle Umplute Cu Brinza
 

Top Retete Culinare