Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Majnita

Ingrediente
2 buc. de coca, brinza de oaie grasa si putin ulei sau untura

Preparare
Se intinde coca subtire (aluat de piine), se unge cu ulei sau untura topita, se farima brinza, se impatureste pe jumatate, apoi se unge iar, se presara brinza si tot asa, pina ajunge cam de marimea unei coli A4. Astfel, cind este gata coapta va iesi stratificata ca un aluat foetat. Se ia bucata de placinta, se pune in tava unsa, se intinde cit este tava, se taie, cruda, in bucati (deoarece se pastreaza forma bucatilor si este mai usor de portionat cind este gata coapta) si se baga la cuptor. Este gata cind capata o culoare aurie si se rumeneste usor pe margini. Se poate incerca si varianta cu jumari mici si bine uscate in loc de brinza, caz in care placinta se chema pasparada.

Servire
Se serveste calda sau rece, cu bere sau vin

Durata
45 min

 

Alte Retete din categoria Aperitive Cu Brinza

Papanasi Din Mamaliga
Budinca De Conopida Cu Brinza
Corabioare Cu Brinza
Coltunasi Cu Brinza De Vaca
Cascaval De Casa
Ciuperci Umplute Cu Branza
Papanasi Cu Brinza De Vaci
Budinca De Piine
Crochete De Cascaval
Chifle Umplute Cu Brinza
Cascaval Pane, In Faina Si Pesmet
Sufleu De Brinza
Alivanca
Brinza Frecata
Brinza Cu Usturoi
Budinca De Malai Cu Brinza De Vaci
Cascaval Pane
Budinca De Brinza De Vaca Si Smintina
Sufleu De Brinza Si Oua
Friganele De Mamaliga
 

Top Retete Culinare